Igen, megint aszalt szilva... Van az úgy, hogy ha valami nagyon bejön, akkor nehezemre esik lekattani a témáról :). De talán nem is baj. Anyukám azt mondta imába kéne foglalni a nevem ez annyira jó lett :)) Ez azért túlzás, de az igaz, hogy az íze fordítottan arányos az egyszerűségével, na és a küllemével... , mert lássuk be, nem egy fotogén darab :). De azt is tudjuk, hogy ami ronda az lehet még finom... ;)
Hozzávalók: (18-as forma)
10dkg darált háztartási keksz
7dkg margarin
1 csapott evőkanál cukor
35dkg mascarpone
5kdg cukor
2dl tejszín
1 cs. habfixáló
1 doboz konzerv aszalt szilva (Sparban kapható)
csoki öntet (hidegre dermedő)
Elkészítés:
A vajat dolgozzuk el a kekszmorzsával és a cukorral. Egyenletesen nyomkodjuk el egy 18-as forma aljában. Az aszalt szilvákat magozzuk ki és vágjuk félbe.
A mascarponét verjük habosra a cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. Forgassuk össze a két krémet. Húzzunk egy vékony réteget a kekszes felületre, helyezzünk rá egy sor aszalt szilvát, kenjünk rá krémet, szilva, krém. Rakjuk hűtőbe 3-4 órára. Vegyük ki a formából, öntsük rá a csokiöntetet, díszítésként helyezzünk azsalt szilvákat a tetejére.
Ha a hagyományos aszalt szilvát használjuk, akkor áztassuk rumba, hogy kissé megpuhuljon, illetve az ízén még egy kicsit dobjon.
11 megjegyzés:
Mesés
Ez valami gyöngyörű.
Köszönöm! :)
Nagggyon-nagggyon durvaaaaaaaa! Még finomabb, mint amilyen szép! Aki diétázik, az ne készítse el, mert akkor is bekapja az utolsó morzsáját is, ha eddig azt hitte magáról, hogy vasakarata, és kikezdhetetlen önuralma van!
Egy igazi gasztro-orgia!
:)) jaj annyira köszi :)
Bizton állíthatom, hogy isteni a torta, lévén születésnapomra lepett meg vele Samy. Sajnos pillanatokon belül elfogyott... Édesapám és szerintem is javasolni kell, hogy 2011- ben az év tortájának válasszák!
Nagyon örülök, hogy ízlett!! :)) Nálam is ez a favorit ;), mondd hol kell nevezni és beküldjük! :)
Legközelebb majd nagyobbat csinálunk!
Üdvözlöm a Társam, örülök, hogy jutott neki is. :)
Szia,
22-es tortaformához mennyivel kell több a hozzávalókból?
Köszi, üdv: pannuska
Szia Panna,
Csak azt tudom, hogy a 24cm-es a 18-as duplája. Szerintem nyugodtan duplázd meg az adagot, max. egy gondolattal magasabb lesz, de az meg nem baj :)
Üdv,
Samy
Köszönöm a választ, most kérdeztem meg ugyanezt a gesztenyés tortánál, úgyhogy akkor már ott tárgytalan a kérdés.
Köszi és majd beszámolok, melyik tortádat csináltam meg (gesztenyés v. aszaltszilvás)és milyen sikere volt (asszem, előre tudom :)
Üdv: panna
Bármelyiket csinálod jól választasz ;)
Tényleg mindkettő nagyon finom, megígérem ;)
Várom a visszajelzést! Sok boldogságot az ünnepeltnek! :)
Üdv,
Petra
Megjegyzés küldése