2010. október 1., péntek

Dijoni mustáros makaróni


Hogy én mit össze nem kerestem ezt a receptet. Már hónapokkal ezelőtt eszembe jutott, hogy egyszer csináltam egy jó kis mustáros tésztát, de nem emlékeztem rá fejből, végre a múlt héten a kezembe akadt! Juhéj! Nem tudom mi van velem, de tiszta mustár lázban égek. Vettem dijoni mustárt, bajor mustárt, csípős mustárt, magos mustárt...

No de lássuk a lényeget!


Hozzávalók:

35dkg makaróni (én rövidet használtam)
1 gerezd fokhagyma
3dl főzőtejszín
2 tojássárgája
2 ek. csípős dijoni mustár
4 szelet prágai sonka
15dkg reszelt sajt
olíva olaj
bors

Elkészítés:

Főzzük ki a makarónit sós, olajos vízben, majd szűrjük le.
A tejszínt melegítsük fel, sózzuk, borsozzuk, majd kislángon állandó kevergetés mellett kissé sűrítsük be.
A tojássárgákat alaposan keverjük el a mustárral, majd adjuk a tejszínhez, folyamatosan kevergetve melegítsük össze néhány percig. Szórjuk bele a reszelt sajtot, hagyjuk, hogy beleolvadjon. Tegyük félre.
Vágjuk a sonkát kis négyzetekre, szeljük apróra a fokhagymát.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olíva olajat, dobjuk rá a sonkát és a fokhagymát és pirítsuk meg. Fakanállal folyamatosan forgassuk, vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Szedjük jénaiba a tészta felét, szórjuk rá a sonka felét, majd öntsük le a mustáros szósz felével. Kicsit keverjük össze, majd a következő réteget ugyanígy készítsük. Egy kis reszelt sajtot szórhatunk a tetejére is.
180fokraelőmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, míg a sajt el nem kezd pirulni.
Adhatunk mellé friss salátát.

Az eredeti recept egy régi Fakanál magazinban található, sonka nélkül.
Kicsit ínyencebb lelkületűeknek ajánlom, nem egy megszokott ízvilág tésztához :)
Aki szereti a mustárt, az nem fog csalódni. Legalábis remélem :)

4 megjegyzés:

Ildy írta...

Aha! Ez azért jóval kifinomultabb, mint az enyém. Én csak összedobtam némi maradék ezt-azt.
Tetszik!

Samy írta...

Jó, de néha azok a legjobbak :)
Örülök, hogy tetszik!

Tücsök Bogár írta...

Megvan mi lesz ma az ebédem :) !

Samy írta...

Örülök, hogy szimpi! Remélem ízleni fog! :)