2010. június 25., péntek

Édes málnás ricottakrém

.

Ricotta. Már a neve is olyan sznobnak tűnik :D. Sose nem ettem még. Viszont mostanában annyi blogban láttam, hogy gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam. Semmiképp nem akartam sütni belőle, mert fogalmam sem volt, hogy mégis mire számíthatok. Azt meg utálom, pont úgy, ahogy a meglepetéseket.
Jó, hasonlít a túróra, de nekem ez édes kevés. Jó, én is hasonlítok J.Lo-ra, két kezem van meg két lábam... szal erről nagyjából ennyit.
Szal nem volt semmi konkrét elképzelésem, igazából csak egy távoli terv volt. Azt sem tudtam hol jutok majd hozzá, egy bolti emlékem sincs arról, hogy valaha is szembetalálkoztam volna ricottáékkal a polcon.
De egyszer csak, lám, mégis beléjük akadtam. Elképzelésem még nem volt, de éreztem, hogy itt a remek alkalom, és felmartam egyet a polcról.
Másnap nekiálltam böngészni, hogy mi is legyen a sorsa. Mindenképp valami édes krémben gondolkodtam, de nem nagyon akadt semmi ínyemre való, így mindent ami eszembe jutott beleborogattam :)



Hozzávalók: (2 személyre)

250gramm ricotta
2ek. tejszín
1tk. citromhéj
1kk. citromlé
1kk. vanília aroma
2-3 ek. málnaszörp
folyékony édesítő ízlés szerint
aprított pisztácia (elhagyható)
méz (ízlés szerint)
10dkg friss málna
tejszínhab


Elkészítés:

Törjük át a ricottát, keverjük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a citromokat, a van. aromát, a málnaszörpöt. Keverjük krémessé, édesítsük ízlés szerint.
Merjük két kis tálkába és rakjuk hűtőbe.
Tálalás előtt szórjunk rá málnát, pisztáciát, kevés mézet. Nyomjunk rá egy kis tejszínhabot.

Személyes véleményem:

Nem volt rossz, de azt hiszem a ricotta meg én nem leszünk kebelbarátok. Krémekbe továbbra is mascarpone párti maradok, valahogy az állagát nem érzem magaménak, olyan, mintha nyitott szájjal sétáltam volna 10percet a sivatagban :). Korcogós, de ízre nem rossz.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Jó a hasonlat... :-p Én sem szeretem annyira. Pedig a ricotta a mascarpone alacsony zsírtartalmú változata...Mennyit tesz az a zsír!... :-D

Samy írta...

Hát ez az! Olyan kár, hogy nem ízlik :(, pedig sokkal egészségesebb és még olcsóbb is :DD