2010. június 27., vasárnap

Expressz sajttorta Nigellától

.

Soxeretettel Eszteremnek és Párjának, aki állítólag sajttorta imádó ;). Én meg most sajttorta specialista szeretnék lenni, ezért kísérletezgetek.
Mondjuk az is nagyon motivált, hogy nem kell sütni, és pikk-pakk kész.
Nigellától vettem az ötletet, de az arányokon változtattam.

(Sajnos a képek nem olyan jók, nagyon kellett sietnem :( )


Hozzávalók: (18as forma)

10dkg darált háztartási keksz
7 dkg margarin
1 csapott evőkanál cukor
35dkg mascarpone
2dl tejszín
5dkg cukor
1/2 tk. citromlé
1tk. vanília aroma

15dkg friss málna
aprított pisztácia


Elkészítés:

A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomjuk egy 18cm-es tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának.
A mascarponét keverjük habosra a cukorral, a citromlével és a vanília aromával. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük a mascarponéhoz. Merjük a tésztára, simítsuk el szépen a tetejét, lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe. Szórjuk meg pisztáciával és friss málnával kínáljuk.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Ne izgass, légyszíves. Még a másikkal is lemaradásban vagyok. Muszáj lesz pedig nekilátnom...Ellenállhatatlan. Remélem, felteszed ezeket az újdonságokat is! :-)))

Samy írta...

:) hát pont azért ajánlottam neked, mert expressz kész van, a másik azért sokkal macerásabb. hátha ez előbb el tud készülni ;)